![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCdCmyMdZbCxR4fIjEM341cHG3PHkVOxzvzsZTAnuS2Vf2zVszYugCF-NN5yuX6ZI8GiDjc4103ifVacrWy1pBJYytfR0ALjGul0LR62b7m9NIzWTG7npPfUzgZ9N97iQvo7mvNsnWEDY/s320/piroske+sa+sirom+11.jpg)
400 g brašna,
200 ml jogurta,
1 kesica praška za pecivo,
1 jaje,
200 g tvrdog sira,
so,
ulje za prženje
PRIPREMA: U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte. U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt. Zatim izmrvite ili izrendajte sir. Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još 1-2 kašike brašna. Testo izručite na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru oko jedan centimetar debljine, pa nožem secite pravougaonike, otprilike 6×2,5 cm. U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške dopola. U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.
Нема коментара:
Постави коментар