TRAFFIC SWIRL

среда, 13. мај 2015.

PIROŠKE SA SIROM

POTREBNO JE:
400 g brašna,
200 ml jogurta,
1 kesica praška za pecivo,
1 jaje,
200 g tvrdog sira,
so,
ulje za prženje



PRIPREMA: U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte. U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt. Zatim izmrvite ili izrendajte sir. Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još 1-2 kašike brašna. Testo izručite na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru oko jedan centimetar debljine, pa nožem secite pravougaonike, otprilike 6×2,5 cm. U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške dopola. U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.

Нема коментара:

Постави коментар