SASTOJCI
140 g margarina Francuska čokoladna torta
140 g secera
1 vanilin secer
6 kom jaja
140 g mlevenih oraha ili lesnika
2-3 rebra cokolade / od 100 g/
1 kasika kakaa
rum /maraska najbolji-moze i ekstrat u nedostatku/
FIL
125 g maslaca
125 g secera u prahu
1 vanilin secer
3 rebra cokolade /od 100 g/
1 kasicica kakaa
- 2 jaja
Priprema:
Mikserom penasto umutiti margarin, vanilin s. i secer. Dodati jedno po jedno zumance , muteci stalno dok se masa ne ujednaci. Dodajte zatim kakao i otopljenu cokoladu a na kraju mlevene orahe ili lesnike. Posebno umuti belanac u cvrst sneg i lagano mesajuci uspi u prethodno umucenu masu. u patispanj se moze staviti i rum po zelji.
Kalup za pecenje 25 cm precnika, podmazati i brasnom posuti
Pece se u prethodno zagrejanoj rerni na 250 ali 10 min a zatim smanji temp na 200 i peci jos 15-20 min
izvadite iz rerne i kada se prohladi izrucite na podlogu
filuje se potpuno ohladjen
FIL
Penasto umutite maslac, prah-secer i vanilin , dodaj jedan po jedan zumanac, zatim kakao, otopljenu cokoladu i rum. Penasto umuti belanac u cvrst sneg i lagano umesaj sa prethodno umucenom masom
umucen fil stavite u frizider da se ohladi a zatim nafilujte
140 g margarina Francuska čokoladna torta
140 g secera
1 vanilin secer
6 kom jaja
140 g mlevenih oraha ili lesnika
2-3 rebra cokolade / od 100 g/
1 kasika kakaa
rum /maraska najbolji-moze i ekstrat u nedostatku/
FIL
125 g maslaca
125 g secera u prahu
1 vanilin secer
3 rebra cokolade /od 100 g/
1 kasicica kakaa
- 2 jaja
Priprema:
Mikserom penasto umutiti margarin, vanilin s. i secer. Dodati jedno po jedno zumance , muteci stalno dok se masa ne ujednaci. Dodajte zatim kakao i otopljenu cokoladu a na kraju mlevene orahe ili lesnike. Posebno umuti belanac u cvrst sneg i lagano mesajuci uspi u prethodno umucenu masu. u patispanj se moze staviti i rum po zelji.
Kalup za pecenje 25 cm precnika, podmazati i brasnom posuti
Pece se u prethodno zagrejanoj rerni na 250 ali 10 min a zatim smanji temp na 200 i peci jos 15-20 min
izvadite iz rerne i kada se prohladi izrucite na podlogu
filuje se potpuno ohladjen
FIL
Penasto umutite maslac, prah-secer i vanilin , dodaj jedan po jedan zumanac, zatim kakao, otopljenu cokoladu i rum. Penasto umuti belanac u cvrst sneg i lagano umesaj sa prethodno umucenom masom
umucen fil stavite u frizider da se ohladi a zatim nafilujte
Нема коментара:
Постави коментар